Rijksoverheid per 1-1-2017 over op digitaal factureren

E-facturatie, ook wel elektronisch factureren genoemd, is het geheel digitaal afhandelen van een factuur. De factuur wordt digitaal gemaakt en digitaal verwerkt. Misschien bent u er al bekend mee. Ook de Rijksoverheid stapt per 1 januari 2017 over op digitaal factureren.

Het kabinet heeft met het bedrijfsleven afgesproken dat per 1 januari 2017 alle leveranciers van de Rijksoverheid bij nieuwe inkoopovereenkomsten hun factuur elektronisch moeten indienen. De Rijksoverheid zal deze voortrekkersrol vervullen om zo e-factureren in Nederland definitief op de kaart te zetten en te zorgen dat bedrijven en medeoverheden versneld op e-factureren overgaan. Want ook gemeenten, provincies en waterschappen zullen volgen met het implementeren van de voorzieningen om e-facturen te kunnen ontvangen.

E-factureren is de toekomst. Het is sneller, gemakkelijker, nauwkeuriger en scheelt de ondernemers veel administratie. Bovendien kunnen partijen hiervan ook financieel profiteren. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen. Alle partijen die hierbij betrokken zijn onderkennen dat zo’n mijlpaal noodzakelijk is. Lees meer hier meer over bij de Rijksoverheid.

Hoe kunt u e-factureren aan de overheid?
De overheid biedt drie verschillende manieren aan voor e-facturatie:
1.pngSimpler Invoicing. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om elektronische facturen te sturen vanuit eigen software.
2.pngDigipoort. Dit is de centrale ICT infrastructuur van de (Rijks)overheid waar berichten worden afgehandeld. Voornamelijk geschikt voor bedrijven die veel facturen naar de overheid versturen.
3.pngLeveranciersportaal van de Rijksoverheid. Hierover zal 1 op 1 contact moeten worden gelegd met de Rijksdienst om specifieke afspraken te maken.

E-Facturatie bij SnelStart
Vanuit SnelStart kunt u een e-factuur maken en naar uw klanten e-mailen. Het grote voordeel is dat bijna alle softwareleveranciers e-facturen van SnelStart kunnen inlezen. Andersom kunt u e-facturen van uw leverancier met één druk op de knop inlezen in SnelStart en automatisch boeken in uw administratie! De elektronische factuur ziet u als bijlage bij uw boeking terug als PDF. Meer informatie over het verwerken vanUBL-facturen vindt u op het SnelStart KennisPlein.

Bron: Snelstart.nl