DataEase > Brexit ready

De impact van de Brexit is een onderwerp van gesprek. Duidelijkheid is gewenst. Waar bent u aan toe mocht de Brexit doorgaan. Als distributeur heeft contact plaatsgevonden met de ontwikkelaar en de rijksoverheid.

Uit deze gesprekken is gebleken dat alleen de AVG aandacht nodig heeft.
“Als u met deze software persoonsgegevens verwerkt, moet u voldoen aan de EU privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).”

Qua werking van de software zal er na een Brexit geen beperking ontstaan.

Zelf een Brexit scan te doen? Klik hier
Kies hiervoor het thema: Digitale data & diensten.

Mocht u vragen hebben? Neem dan contact met ons op. Klik hier


Windows Server streeft Apache voorbij

Microsofts Windows Server zal volgende maand zegevieren over Apache als meest gebruikte webserver. Dat blijkt uit de cijfers van de maandrapportage van internetbeveiliger Netcraft. Deze maand steeg het gebruik van Windows Server met bijna 3 procent. Apache moest een procent inleveren, evenals Nginx (0,8 procent). Het gebruik van Google’s webserver bleef nagenoeg gelijk (-0,04 procent).

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/internet/5109944/1282763/windows-server-streeft-apache-voorbij.html#ixzz34n0msZQw


Akamai waarschuwt multinationals voor Zbot

Clouddienstverlener ziet toename ‘maatwerk-malware’ voor multinationals

Grote bedrijven moeten op hun hoede zijn voor Zeus, een botnet dat slecht te traceren is en door cybercriminelen vooral wordt ingezet voor diefstal van bedrijfsgegevens van grote bedrijven. Die waarschuwing komt van clouddienstverlener Akamai. De zogenoemde Zbot is volgens Akamai vooral gericht op bedrijven uit de Fortune 500-lijst en de leverancier ziet het aantal geavanceerde aanvallen toenemen.

Read more: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/security/5110729/1276896/akamai-waarschuwt-multinationals-voor-zbot.html#ixzz34mzeEcEu


Surface Pro 3 moet laptop overbodig maken

SurfacePro3Primary_Print

Microsoft introduceert de Surface Pro 3. Deze tablet-pc moet de laptop overbodig maken. Volgens Microsoft heeft 96 procent van de tablet-bezitters ook een laptop. In de filosofie van Microsoft maakt de Surface Pro 3, die een toetsenbord heeft en is ingericht op zakelijk gebruik, een einde aan de situatie waarin mensen een tablet en laptop naast elkaar gebruiken.
Het scherm van de Surface Pro 3 heeft een diagonaal van 12 inch. De populaire iPad van Apple meet 5 centimeter minder ( 9,7 inch).
Microsoft is van mening dat de koper van de Pro 3 geen laptop meer nodig heeft. 

De meest luxe uitvoering van de Pro 3 is uitgerust met een Core i7-processor van Intel. De machine kan tot 8 GB aan ram-geheugen aan en heeft een maximum-opslagcapaciteit van 512 GB. De batterij moet het bij normaal gebruik negen uur uithouden.
Microsoft stelt dat de ergonomie van het toestenbord is verbeterd en levert een pen (stylus) mee om via softwareconversie menselijk handschrift om te zetten naar digitale tekst.

3 keer scheepsrecht?

Microsoft hoopt met de nieuwe tablet-pc aansluiting te vinden op de tablet-markt. De introductie van de eerste Surface-tablet liep uit op een fiasco. De leverancier moest 900 miljoen euro afschrijven op de voorraden van de Surface RT tablet door tegenvallende verkoopcijfers.
Microsoft was tot nu toe geen serieuze concurrent van Apple (iPad) en voor het Google-besturingssysteem Android geschikte tablets van leveranciers als Samsung en Acer.
De leveranciers richt zich op organisaties die de tablet willen koppelen aan ict-omgevingen die Microsoft-software gebruiken.
Read more: Computable


Flora United kiest voor B2B Webshop op basis van DataEase

 Maandag 16 september is de webshop van Flora United International live gegaan. Flora wilde hun klanten de mogelijkheid geven om 24 uur per dag orders in te kunnen geven en dus werd de webshop ontwikkeld. De ontwikkeling werd gedaan tezamen met DataEase en met het DG3 Framework wat gebaseerd is op DataEase. In de komende weken wordt ook de Office applicatie afgerond. Deze werd in DataEase 8 ontwikkeld. In de nabije toekomst zullen we nog meer systemen ontsluiten met het framework.