DataEase 9 > vooraankondiging

DataEase 9 (Spring 2019) The first of the future and the last of the past. Fully compatible with DE85 but packed full of new features like text/html based reporting, new predictive DQL editor.

Early Bird opportunities

We have a number of opportunities to jump the que and be the first to use the new products. We are especially interested in complex cases where you have DFD & DFW solutions that need to get on the web/mobile and be integrated with third party solutions. If you want to get started NOW, contact us and discuss your options.

More information
DataEase > Brexit ready

De impact van de Brexit is een onderwerp van gesprek. Duidelijkheid is gewenst. Waar bent u aan toe mocht de Brexit doorgaan. Als distributeur heeft contact plaatsgevonden met de ontwikkelaar en de rijksoverheid.

Uit deze gesprekken is gebleken dat alleen de AVG aandacht nodig heeft.
“Als u met deze software persoonsgegevens verwerkt, moet u voldoen aan de EU privacywetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).”

Qua werking van de software zal er na een Brexit geen beperking ontstaan.

Zelf een Brexit scan te doen? Klik hier
Kies hiervoor het thema: Digitale data & diensten.

Mocht u vragen hebben? Neem dan contact met ons op. Klik hier


DataEase Distributeur EMEA

Consultancy en licentieverkoop

Als distributeur van DataEase bieden wij consultancy, ondersteuning en licentieverkoop van de beschikbare diensten en producten namens DataEase UK.

Onze adviseurs en partners ondersteunen bij systeemupgrades, implementatie, productoptimalisatie, procesautomatisering, productontwikkeling en consultancy.

Neem contact met ons op.

As a DataEase distributor, we offer consultancy, support and licensing sales of the available services and products on behalf of DataEase UK.

Our consultants and partners support with system upgrades, implementation, product optimization, proces automation, product development and consultancy.

Contact us


Rijksoverheid per 1-1-2017 over op digitaal factureren

E-facturatie, ook wel elektronisch factureren genoemd, is het geheel digitaal afhandelen van een factuur. De factuur wordt digitaal gemaakt en digitaal verwerkt. Misschien bent u er al bekend mee. Ook de Rijksoverheid stapt per 1 januari 2017 over op digitaal factureren.

Het kabinet heeft met het bedrijfsleven afgesproken dat per 1 januari 2017 alle leveranciers van de Rijksoverheid bij nieuwe inkoopovereenkomsten hun factuur elektronisch moeten indienen. De Rijksoverheid zal deze voortrekkersrol vervullen om zo e-factureren in Nederland definitief op de kaart te zetten en te zorgen dat bedrijven en medeoverheden versneld op e-factureren overgaan. Want ook gemeenten, provincies en waterschappen zullen volgen met het implementeren van de voorzieningen om e-facturen te kunnen ontvangen.

E-factureren is de toekomst. Het is sneller, gemakkelijker, nauwkeuriger en scheelt de ondernemers veel administratie. Bovendien kunnen partijen hiervan ook financieel profiteren. Uit onderzoek van Deloitte is gebleken dat als Nederland versneld overstapt op e-factureren, bedrijven op termijn jaarlijks 1,2 miljard euro besparen. Alle partijen die hierbij betrokken zijn onderkennen dat zo’n mijlpaal noodzakelijk is. Lees meer hier meer over bij de Rijksoverheid.

Hoe kunt u e-factureren aan de overheid?
De overheid biedt drie verschillende manieren aan voor e-facturatie:
1.pngSimpler Invoicing. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om elektronische facturen te sturen vanuit eigen software.
2.pngDigipoort. Dit is de centrale ICT infrastructuur van de (Rijks)overheid waar berichten worden afgehandeld. Voornamelijk geschikt voor bedrijven die veel facturen naar de overheid versturen.
3.pngLeveranciersportaal van de Rijksoverheid. Hierover zal 1 op 1 contact moeten worden gelegd met de Rijksdienst om specifieke afspraken te maken.

E-Facturatie bij SnelStart
Vanuit SnelStart kunt u een e-factuur maken en naar uw klanten e-mailen. Het grote voordeel is dat bijna alle softwareleveranciers e-facturen van SnelStart kunnen inlezen. Andersom kunt u e-facturen van uw leverancier met één druk op de knop inlezen in SnelStart en automatisch boeken in uw administratie! De elektronische factuur ziet u als bijlage bij uw boeking terug als PDF. Meer informatie over het verwerken vanUBL-facturen vindt u op het SnelStart KennisPlein.

Bron: Snelstart.nl

 


SNELSTART E-partner

SNELSTART | Installatie,  integratie, conversie en diensten  | E Partner

SPIeR-IT versterkt haar marktpositie door aanvullende diensten te leveren voor SNELSTART gebruikers. Met vier pakketten biedt SnelStart een complete oplossing voor boekhouden en factureren aan ZZP’ers en het MKB. Door de combinatie van het gemak waarmee administratieve handelingen verricht kunnen worden en de aangeboden functies ziet SPIeR-IT in Snelstart een absolute Must-have of in ieder geval een Must-try voor iedere ondernemer, accountant en administrateur.

Door de samenwerking aan te gaan met SPIeR-IT krijgt SnelStart een nieuw unique selling point; wij connecteren snel, importeren beter en migreren verstandig uw data of klantdata op de juiste wijze in SnelStart waardoor modern zaken doen nog sneller gaat. Daarnaast verzorgen partners van SPIeR-IT Business Solutions administratieve ondersteuning voor Snelstart gebruikers.

Wenst u meer informatie over Snelstart, onze diensten en of administratieve ondersteuning?
Neem dan contact met ons op.

 


Hof geeft Brein ongelijk: usenetprovider NSE schond geen auteursrechten

Het Hof in Amsterdam heeft Brein in de zaak tegen usenetprovider NSE deels ongelijk gegeven. Volgens de rechter maakte de usenetprovider geen inbreuk op het auteursrecht. Wel vereist het Hof dat als NSE weer online komt dat de dienst een effectieve notice and take down-procedure heeft.

Dat het Hof nu in zijn arrest heeft geoordeeld dat de usenetprovider zelf geen inbreuk maakt op auteursrecht, is het gevolg van een zaak die nu al vijf jaar speelt. Het kan bovendien werken als jurisprudentie voor als andere usenetproviders tegenover Brein komen te staan in de rechtszaal.

Het Hof vereist dat als NSE weer zijn diensten gaat aanbieden er een effectieve manier komt voor Brein om verwijzingen naar inbreukmakende bestanden te laten verwijderen. Bovendien zal NSE moeten nadenken over aanvullende maatregelen als een filter. Patrick Schreurs van NSE laat naar aanleiding van de uitspraak aan Tweakers weten dat hij niet van plan is om de activiteiten van het bedrijf voort te zetten. Bij de huidige beroepszaak stelde News-Service Europe niet te beschikken over de technische en financiële middelen om de achterstand in de markt in te lopen die door het staken van haar activiteiten is ontstaan. Brein claimt dat niet zeker is dat NSE de diensten niet meer zal hervatten.

In 2011 zag NSE zich gedwongen te stoppen als aanbieder van usenetdiensten door de uitspraak van de rechtbank. Het bedrijf moest alle auteursrechtelijk beschermde content verwijderen en verhinderen dat die opnieuw wordt geüpload, iets wat onmogelijk was bij voortzetting van zijn activiteiten, betoogde NSE.

News-Service.com startte in 1998 en werd een van de grotere usenetaanbieders voor bedrijven, met onder andere Caiway, Usenext en Binserve als resellers. De zaak tussen NSE en Brein begon in 2009, toen de antipiraterijstichting een proefproces tegen de usenetaanbieder begon. In 2014 gaf het hof in een tussenarrest al aan dat NSE geen inbreuk maakt op auteursrechten.

Update, 14:20: In een reactie aan Tweakers laat Brein-voorman Tim Kuik over een mogelijk vervolg van de zaak weten dat beide partijen deels in het ongelijk zijn gesteld, waardoor in principe beide partijen cassatie bij de Hoge Raad kunnen overwegen. Brein voelt zich de ‘morele winnaar’ van de zaak, ook al was de uitkomst ‘niet ideaal’. Dat komt doordat is vastgesteld dat usenetproviders inbreukmakende inhoud moeten tegengaan, bijvoorbeeld door een notice and takedown-procedure.

Bron: Tweaker.net


Microsoft mag LinkedIn overnemen van Europese Commissie

Eurocommissaris voor mededinging, Margrethe Vestager, heeft groen licht gegeven voor de overname van LinkedIn door Microsoft. De overname mag plaatsvinden onder een aantal voorwaarden die moeten zorgen dat concurrentie mogelijk blijft.

Volgens het onderzoek dat door de Europese Commissie is uitgevoerd, sluiten de diensten van Microsoft en LinkedIn voornamelijk op elkaar aan. Enkel wat online advertenties betreft is er overlap tussen de bedrijven. Omdat het gecombineerde marktaandeel van de bedrijven in die markt erg klein is, ziet de Commissie daarin geen bezwaar.

De Commissie toonde zich aanvankelijk bezorgd dat Microsoft concurrenten zou uitsluiten door ze toegang tot de LinkedIn-database te ontzeggen. Volgens het onderzoek van de Commissie is die toegang tot de volledige database echter niet nodig om te kunnen concurreren op de markt voor crm-software. Microsoft is volgens het onderzoek een kleine speler in de markt voor klantrelatiebeheer, waarin Salesforce de onbetwiste marktleider is en ook grote concurrenten als Oracle en SAP actief zijn.

Microsoft heeft een aantal toezeggingen gedaan en de overname mag doorgaan als het bedrijf zich daar de komende vijf jaar aan houdt. Computerbouwers worden niet verplicht om LinkedIn te installeren op systemen en gebruikers moeten eventuele software altijd zelf kunnen verwijderen. Concurrerende sociale netwerken die zich richten op de professionele markt moeten op een gelijk niveau als nu het geval is toegang krijgen tot Microsofts Office-suite, via het Office add-in-programma. Ook geeft Microsoft concurrerende diensten toegang tot Microsoft Graph, een gateway voor softwareontwikkelaars.

In juni bereikten Microsoft en LinkedIn een akkoord over de overname. De Windows-maker heeft 26,2 miljard dollar over voor het zakelijke sociale netwerk. Andere regulerende instanties wereldwijd hebben eerder al hun akkoord gegeven over de overname. Microsoft zegt dat de deal de komende dagen wordt afgerond.

Bron: Tweakers.net


Snelstart administratieve ondersteuning

Door onze samenwerking met Snelstart en onze ruime kennis van het Snelstart-pakket kunnen we u ook ondersteuning aanbieden bij het invoeren en het gebruik van het programma, niet dat het moeilijk is, maar met onze hulp bent u sneller wegwijs en hebt u sneller baat bij het gebruik van Snelstart. Ook kennen we de snelle toegang in het pakket en krijgt u van ons een kaart met de sneltoetsen binnen Snelstart. Geïnteresseerd ? Neem contact op met ons.


SnelStart komt naar u toe! Op 16 maart zijn we in Breukelen met SnelStart

SnelStart komt naar u toe! Op 16 maart zijn we in Breukelen met SnelStart Van10tot12, de ochtendsessies speciaal voor klanten die willen overstappen naar versie 12.

  • Denkt u aan overstappen naar SnelStart 12, maar twijfelt u nog?
  • Wilt u meer weten over de nieuwe functies in SnelStart 12?
  • Bent u benieuwd naar de belangrijkste verschillen met uw huidige pakket?

Kom dan naar de Van10tot12 ochtendsessie van SnelStart, speciaal voor klanten die willen overstappen naar SnelStart 12. De informele en informatieve bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk. Kies de optie die het beste bij u past. Ook uw collega’s zijn van harte welkom.

Kijk hier voor meer informatie